Cercar en aquest blog

dimarts, 18 d’agost del 2015

Fricandó



INGREDIENTS:

1 Kg de vedella tallada prima (gerret o colatí)
4 cebes grosses
3 tomàquets madurs
1 l. de brou de verdura “Gallina Blanca”
!/2 Kg de barreja de bolets
Vi blanc o ranci
Sal, pebre i oli.

Ingredients per la picada:

2 llesques de pas fregit
Un grapat d’ametlles i avellanes torrades
i dos grans d’all.

PREPARACIÓ:

   Salpebrar els talls, enfarinar-los i fregir-los en poca cocció. Es dipositen en una cassola ja fregits. Amb l'oli de fregir la vedella, es fa un sofregit amb la ceba tallada fina i els tomàquets. Poc abans d'estar cuit, s'hi aboca un raig de vi ranci, i un cop evaporat l'alcohol, s'hi aboca una part del brou de verdura, i es deixa un temps fent xup-xup. Tot seguit, es tritura en una batedora el sofregit, i amb un colador fi es cola directament sobre la cassola amb els talls, afegint-hi al mateix temps, els bolets. Seguidament s'hi aboca la resta del brou de verdures just fins quasi cobrir els talls, i es deixa a foc lent durant una hora i mitja aproximadament. Passat aquest temps, s'aboca la picada, i es cou uns deu minuts més a foc lent.

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada