Cercar en aquest blog

dilluns, 31 d’agost del 2015

Escudella catalana



INGREDIENTS:

2 ossos d’espinada
1 tros de carn magre del coll
1 peu de porc partit per la meitat
1 os de pernil ranci
1 botifarra negra
1 os de vedella de la part del genoll
1 tros de conill de vedella
1 pit o cuixa de gallina

Verdures:

1 pot petit de cigrons
4 pastenagues
4 patates grosses
1 porro
1 xirivia
1 nap
1 branca d’api
¼ de col

Per la pilota:

150 g. de carn picada de porc 
50 g. de carn de vedella picada
1 ou
Molla de pa remullada amb llet
Pa ratllat
Farina blanca
Polsim de sal i polsim de pebre blanc

La pasta de sopa potser de galets o altres tipus.

ELABORACIÓ:

Es posen les carns en una olla gran plena d’aigua, al foc. Quan arrenca el bull, amb una escumadora, es treuen les impureses que han deixat les carns al bullir. Seguidament es deixa bullir a foc lent durant una hora i mitja aproximadament. A continuació s’hi afegeixen totes les verdures i els cigrons, i es deixa que continuï bullin.
Mentrestant, elaborarem la pilota de la següent manera: en un vol gran, posarem la carn picada, l’ou, la molla de pa ben escorreguda que prèviament havíem estovat amb llet, tres cullerades aproximadament de pa rallat, i un polsim de sal. Amassarem tots aquests ingredients amb les mans fins que s’adquireixi la consistència adequada per elaborar les pilotes. Cal enfarinar-se les mans per formar les pilotes, que després passarem per farina blanca, i tirarem a l’olla. Ho deixarem bullir una hora aproximadament. Per evitar que la botifarra negre embruti el brou d’engrunes, la bullirem a part amb una mica de brou retirat prèviament de l’olla.
Un cop acabat el brou, hi bullirem la pasta que haurem escollit.


1 comentari:

  1. The Borgata: Casino Hotel in Las Vegas | JTG Hub
    Experience the excitement of Atlantic City's 부산광역 출장마사지 Borgata 오산 출장마사지 Hotel in 강릉 출장안마 Atlantic City, New Jersey with 파주 출장마사지 JTG's lively 24/7 casino, 7 여주 출장샵 restaurants,

    ResponElimina