Cercar en aquest blog

dimecres, 2 de setembre del 2015

Llom ibèric amb salsa de ceba confitada



INGREDIENTS:

1 Kg de cinta de llom ibèric
4 cebes grosses de Figueres
1/2 litre de brou de pollastre
1/4 de litre de crema de llet
4 o 5 alls, una fulla de llorer,
1/2 got de vi blanc
Sal i pebre

ELABORACIÓ:

En una cassola amb oli, s'enrosseix el llom prèviament salpebrat, junt amb els alls i la fulla de llorer, i a mitja cocció, i afegirem el vi. Quan el tall de llom està ros de fora i rosat de dins s'apaga el foc. Es te de deixar refredar dins la cassola unes hores que facilitaran després poder-lo tallar a talls prims. El suc que ha deixat la cocció, servirà després per fer la salsa.

Es talla la ceba a juliana, i en una paella es deixa coure a foc baix, fins que quedi confitada.

Per la salsa:

Dins una batedora es posa la ceba confitada, el suc de la cocció del tall, el brou de pollastre, i la crema de llet. Es bat, i s'aboca sobre els talls ja tallats a la cassola. Es posa la cassola a foc lent i deixar fer xup-xup durant uns deu minuts.

(Si el suc queda massa espés, aclariu-ho amb brou de pollastre)

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada